این مقاله به قلم سمانه خلیلی و در آرشیو سنجش 91 موجود می باشد.
همراه شدن فصل گرما با ماه مبارک رمضان، رعایت بسیاری از اصول تغذیهای را در هنگام روزهداری میطلبد. زیرا مدت بیشتری را فرد غذا نمیخورد و از آنطرف، زودتر هم باید برای خوردن سحری برخیزد. بنابراین وقت خوردن کم است و احتمال بروز اختلالات ناشی از کمبودهای تغذیهای، بالاست. بهخصوص اگر روزهدار برنامه درسی فشردهای بهخصوص برای قبولی در کنکور نیز داشته باشد. در این صورت، توجه به اصول تغذیهای بیش از هر زمان دیگری مهم جلوه خواهد کرد.
از این رو، اگر در این گروه جای میگیرید، بهتر است همواره نکات زیر را بهخاطر داشته باشید:
1. اولین نکتهای را که باید به آن توجه کنید، وضعیت جسمیتان است. بهطور مثال، اگر بارها و بارها به بیماریهای عفونی مبتلا میشوید، حتماً با م پزشک روزه بگیرید، بهخصوص در این روزها که باید مدت زمان زیادی را گرسنه بمانید.
2. فراموش نکنید که نخوردن سحری، بهخصوص برای نوجوانان روزهداری که ساعتهای زیادی را باید گرسنه بمانند؛ موجب افت قند، عدم تمرکز در پی آن و تحلیل رفتن عضلاتشان خواهد شد، که در همهی موارد یاد شده، مشکلات جدی را بههمراه خواهند داشت.
3. خوردن سحری به شما کمک خواهد کرد تا دیرتر احساس گرسنگی به شما دست دهد. در این وعده، حداقل 4 گروه غذایی بهخصوص غلات کامل، پروتئین (مرغ و ماهی)، سبزیها و میوههای تازه را میل کنید. در این وعده، از خوردن غذاهایی که موجب تشنگی میشوند ازجمله ماکارونی، آش رشته و تهدیگ خودداری کرده و بیشتر از سالاد سبزیجات و میوههایی مانند هندوانه استفاده کنید.
درباره این سایت